Vepřové žebírko marinované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko marinované
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 26559 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
500 g | Hranolky |
250 ml | Olej olivový |
2 špetka | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Salát okurkový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián sušený |
750 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 961,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hranolky , Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát okurkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko marinované postup přípravy receptu:
1 | Do olivového oleje nasypeme sůl, pepř, prolisovaný česnek, kolečka cibule, mletou papriku, oregáno, tymián a bazalku. Vše dobře promícháme, jednotlivá žebírka touto marinádou potřeme z obou stran a vložíme do mísy se zbylou marinádou. Dáme do ledničky na dvě hodiny uležet. |
2 | Marinovaná žebra vložíme na rozpálenou pánev a smažíme pozvolna po obou stranách 5 až 6 minut. |
3 | Podáváme s hranolkami a zeleninovým salátem. |