Jednoduchý recept

Vepřová žebírka slavnostní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 26560
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Banány
50 ml Koňak Armaňak
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko polotučné
40 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 g Vepřová žebra
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 877kJ
7% Sacharidy 25 g
66% Tuky 50 g
15% Sodík 302 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vepřová žebírka slavnostní postup přípravy receptu:

1

Žebírka naklepeme, trochu odkrojíme od kosti a osolíme. Banány nakrájíme na kolečka, žampiony na půlky.

2

Z vajec, mléka a mouky vytvoříme těstíčko, ve kterém obalíme kolečka banánů a kousky žampionů. Usmažíme v pánvi na másle a vyndáme. Do pánve přidáme ještě dvě lžíce másla, rozehřejeme a smažíme žebírka z každé strany 4 minuty.

3

Na talíře rozdělíme žebírka, obložíme smaženými banány a žampiony, zakapeme koňakem a při podávání zapálíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept