Jogurtový řecký koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový řecký koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26562 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
250 g | Jogurt bílý |
150 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Čedar |
350 g | Sýr Eidam cihla 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 201,8mg |
Draslík | 144,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový řecký koláč postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme těsto. V míse důkladně promícháme jogurt, vejce, mouku, špetku soli. Těsto hněteme a přidáváme podle potřeby vodu, aby bylo hladké. Z těsta vyválíme 3 pláty těsta, první dáme na dno, pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme směsí sýrů. Stejně uděláme i další vrstvu a posledním plátem přikryjeme sýrovou vrstvu, uprostřed rozřízneme do kříže a pomažem zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění asi 40 minut. |