Recept

Smažené krevety v česnekové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 51 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 26569

Ingredience

2 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
12 ks Krevety tygří - loupané
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Salát kadeřavý
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 218kJ
5% Sacharidy 17 g
37% Tuky 27 g
11% Sodík 228 mg
9% Bílkoviny 5 g

Smažené krevety v česnekové marinádě postup přípravy receptu:

1

Připravíme krevety: necháme je nevyloupané, pouze odstraníme střívka.

2

V misce smícháme marinádu z utřeného česneku, šťávy z půlky citronu, změklého másla, posekané petrželové nati a kopru, osolíme, opepříme. Hotovou směsí potřeme očištěné krevety a pod fólií necháme v chladničce půl hodiny marinovat.

3

Marinované krevety smažíme na oleji zhruba pět minut, poté servírujeme přelité vypečenou šťávou s měsíčky citronu. Podáváme se salátem a čerstvým pečivem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept