Smažené krevety v česnekové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 51 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené krevety v česnekové marinádě
Celkový čas: | 51 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 26569 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát kadeřavý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 42,3mg |
Draslík | 552,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené krevety v česnekové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Připravíme krevety: necháme je nevyloupané, pouze odstraníme střívka. |
2 | V misce smícháme marinádu z utřeného česneku, šťávy z půlky citronu, změklého másla, posekané petrželové nati a kopru, osolíme, opepříme. Hotovou směsí potřeme očištěné krevety a pod fólií necháme v chladničce půl hodiny marinovat. |
3 | Marinované krevety smažíme na oleji zhruba pět minut, poté servírujeme přelité vypečenou šťávou s měsíčky citronu. Podáváme se salátem a čerstvým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.