Recept

Smažené hřebenatky ve vinné smetanové omáčce s šafránem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 26571

Ingredience

1 ks Cibule
3 kávová lžička Citronová šťáva
900 g Hřebenatka
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 868kJ
2% Sacharidy 6 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 291 mg
35% Bílkoviny 20 g

Smažené hřebenatky ve vinné smetanové omáčce s šafránem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si hřebenatky. Odstraníme sval naproti jikrám a jikry oddělíme od masa. Maso i jikry pokrájíme na silnější plátky. Maso osušíme, opepříme a osolíme.

2

Ve větším rendlíku svaříme vývar s vínem a šafránem. Pod poklicí vaříme zhruba čtvrt hodiny.

3

V hlubší pánvi na oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli a česnek. Poté přidáme hřebenatky a za občasného obracení smažíme pět minut. Maso musí být průhledné. Dbáme na to, aby se maso nesmažilo dlouho, aby nebylo tuhé. Hřebenatky vyjmeme z pánve a dáme na mísu.

4

Na výpek na pánvi vlijeme svařené víno s vývarem a šafránem a vařením zredukujeme na polovinu. Poté zašleháme opatrně smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

5

Restované hřebenatky vložíme do omáčky, zakapeme citronovou šťávou, podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

6

Hřebenatky s omáčkou a posekanou petrželovou natí servírujeme horké s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept