Recept

Bramborové karbanátky s treskou a lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26574

Ingredience

450 g Brambory
2 ks Citrony
2 polévková lžíce Estragon
225 g Losos obecný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
120 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
225 g Treska aljašská
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 400kJ
11% Sacharidy 38 g
11% Tuky 8 g
21% Sodík 414 mg
54% Bílkoviny 31 g

Bramborové karbanátky s treskou a lososem postup přípravy receptu:

1

Moučné oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a hned rozšťoucháme na hladkou kaši.

2

Rybí maso zbavené kůže a kostí vložíme do hlubokého rendlíku, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pod poklicí vaříme zhruba pět minut. Uvařené ryby vyjmeme z rendlíku, necháme zchladnout a maso vykostíme a rozdělíme na kousky.

3

Kousky masa smícháme s bramborovou kaší, přimícháme posekaný estragon, smetanu, sůl, pepř a kůru z citronu. Z promíchané hmoty tvarujeme osm menších karbanátků. Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na tácu necháme obalené karbanátky půl hodiny odpočinout v chladničce. Poté karbanátky usmažíme na oleji. Smažíme na každé straně pět minut.

4

Karbanátky hned podáváme s měsíčky citronu a salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept