Mexická tortilla s treskou a zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexická tortilla s treskou a zelím
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26576 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,5 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Omáčka hot salsa |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Tortilla |
450 g | Treska aljašská |
0,3 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 225g |
---|---|
Cholesterol | 41,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 66g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej rostlinný, Oregano sušené, Sůl, Tortilla, Treska aljašská, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka hot salsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexická tortilla s treskou a zelím postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si tresku. Na míse posypeme maso polovinou mletého římského kmínu, oregana, chilli koření a pokrájeného česneku. Tresku poté obalíme v mouce. Obalené tresčí maso po částech orestujeme na oleji. Maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje. |
2 | Tence pokrájené zelí smícháme se zbylým oreganem, česnekem, římským kmínem a chilli kořením. Do zelí vmícháme šťávu z limetek, sůl a ostrou omáčku podle výběru. |
3 | Placky zahřejeme na suché pánvi. V průběhu ohřívání placky zastříkneme vodou. Hotové placky odložíme a držíme v teple. |
4 | Každou placku naplníme směsí ryby a zelí. Směs posypeme posekaným koriandrem, drobně sekanou cibulí a salsou. Směs do placky zabalíme a podáváme. |