Jednoduchý recept

Špenátové pirohy z listového těsta

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 26577
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Cibule
100 g Kopr čerstvý
500 g Listové těsto
100 g Máslo čerstvé
0,5 dl Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Špenát listový čerstvý
8 g Sůl
250 g Sýr balkánský
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 853kJ
7% Sacharidy 26 g
45% Tuky 34 g
34% Sodík 684 mg
19% Bílkoviny 11 g

Špenátové pirohy z listového těsta postup přípravy receptu:

1

V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme omytý a osušený špenát, pokrájený na kusy. Chvíli podusíme, přidáme kopr a dobře promícháme, odstavíme z plotny.

2

Do téměř vychladlé směsi vmícháme vejce, strouhaný sýr, sůl a pepř. Vše dokonale promícháme.

3

Listové těsto rozválíme na pláty a z nich vykrajujeme šálkem nebo skleničkou kolečka, na která poklademe připravenou náplň. Kolečka přeložíme a stiskneme okraje pevně k sobě, aby se náplň při pečení nevyvalila. Vytvořené pirohy klademe na plech a potřeme rozpuštěným máslem.

4

Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept