Tortilla s treskou a římským salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortilla s treskou a římským salátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26578 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
450 g | Filé z aljašské tresky |
0,3 kávová lžička | Kmín římský |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát římský |
80 g | Salsa rajčatová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Tortilla |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 69g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kmín římský, Oregano sušené, Rajčata, Salát římský, Salsa rajčatová, Sůl, Tortilla, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortilla s treskou a římským salátem postup přípravy receptu:
1 | Tresku zbavíme kůže a kostí, osolíme a opepříme. Maso s posekaným česnekem, mletým kmínem a oreganem vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a minutu vaříme. Uvařenou rybu necháme ve vývaru vychladnout. Po půl hodině maso vyndáme z vývaru na mísu, rozebereme na kousky a zakapeme šťávou z půlky citronu. |
2 | Tortilly ohřejeme na suché pánvi, jen trošku zastříkneme vodou. Hotové držíme v teple. |
3 | Asi tři listy římského salátu nakrájíme na proužky a rozdělíme ho do tortill spolu s kousky ryby, rajčaty, která jsme nakrájeli na kostičky, a salsy. Směs zabalíme do tortill, přidáme dílek citronu a podáváme. |