Recept

Zapečená ryba s bramborovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26579
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

700 g Brambory
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
350 g Filé rybí
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
250 g Krevety tygří - loupané
8 polévková lžíce Máslo čerstvé
625 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Gruyére
350 g Treska uzená
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 565kJ
10% Sacharidy 36 g
123% Tuky 92 g
22% Sodík 449 mg
106% Bílkoviny 59 g

Zapečená ryba s bramborovou krustou postup přípravy receptu:

1

Neloupané brambory v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté slijeme a necháme prochladnout.

2

Oba druhy ryb rozebereme na kousky, krevety vyloupeme a zbavíme střívek.

3

Čtyři lžíce másla rozehřejeme v silnostěnném hrnci, přidáme hořčici a mouku. Směs vymícháme dohladka, zašleháme mléko a dvě minuty povaříme. Poté omáčku odstavíme, vmícháme 90 g strouhaného sýra, aby vznikla hladká omáčka, a pod fólií necháme vychladnout.

4

Na oleji v širším rendlíku orestujeme nakrájenou cibuli. Po pěti minutách přidáme nakrájenou mrkev, pórek, pokrájený jeden řapík celeru, rozkrojené žampiony a směs smažíme zhruba deset minut. Poté vmícháme strouhanou kůru z jednoho citronu a povaříme.

5

Zeleninovou směs, posekané bylinky, krevety a ryby vmícháme do omáčky a vše vlijeme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem.

6

Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, vmícháme čtyři lžíce rozehřátého másla a narovnáme na směs v zapékací míse. Na brambory nastrouháme 30 g sýra, mísu zakryjeme alobalem a směs pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Po půl hodině odstraníme alobal a pečeme další půlhodinu.

7

Hned rozdělíme na talíře a můžeme přidat směs vařené zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept