Smažené hřiby na listovém salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené hřiby na listovém salátu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26580 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
800 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
300 g | Majonéza |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Salát hlávkový |
150 g | Salát kadeřavý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 10,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citrony, Cukr krupice, Hříbky čerstvé, Kopr čerstvý, Majonéza, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené hřiby na listovém salátu postup přípravy receptu:
1 | Hřiby očistíme a rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej a hříbky na něm dozlatova osmažíme. |
2 | Saláty očistíme, omyjeme a natrháme na kousky. Usmažené houby rozložíme na salát spolu s dílky omytého citronu. |
3 | Okurky, cibulky a omytý kopr nasekáme a vmícháme do majonézy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a podáváme k houbám. |