Recept

Koláč s náplní z uzené tresky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26582

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 kávová lžička Hořčice v prášku
500 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Sýr Gruyére
1 špetka Sůl
250 g Treska uzená
2 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 605kJ
6% Sacharidy 23 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 266 mg
32% Bílkoviny 18 g

Koláč s náplní z uzené tresky postup přípravy receptu:

1

Ze 125 gramů mouky, špetky soli, hořčice v prášku čtyř lžic másla rozkrájených na kostičky a jednoho žloutku vypracujeme hladké těsto.

2

Koláčovou formu vytřeme máslem a vyložíme ji vyválenou plackou z těsta. Placku přikryjeme pečícím papírem a posypeme keramickými kuličkami. Formu s těstem necháme půl hodiny odpočinout v chladničce.

3

Troubu si předehřejeme na 190°C a koláč v ní pečeme i s kuličkami. Po deseti minutách odstraníme kuličky i papír a koláč ještě pět minut.

4

V mezičase si připravíme náplň. Svaříme mléko s bobkovým listem a s treskou bez kůže a kostí. Po třech minutách varu tresku opatrně přeneseme do mísy a z vývaru odstraníme bobkový list.

5

V hlubším rendlíku na mírném plameni restujeme dvě lžíce másla s 25 gramy mouky. Po třech minutách zašleháme mléčný vývar z ryby a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme ustrouhaný muškátový oříšek, nastrouhaný sýr a bílý pepř. Poté směs stáhneme z plamene a zašleháme do ní dva žloutky, rybu, kterou jsme rozebrali na kousky a necháme v rendlíku vychladnout.

6

Ze dvou bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do směsi, kterou naneseme na koláč a v troubě předehřáté na 200°C pečeme, dokud směs nezezlátne. Hotový koláč necháme mírně zchladnout, poté ho nakrájíme na výseče a teplý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept