Mrkev v limetkovém másle s vepřovými medailonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev v limetkovém másle s vepřovými medailonky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 644,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Cukr krupice, Limetka, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev v limetkovém másle s vepřovými medailonky postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Posypeme ji cukrem, a když zkaramelizuje, zalijeme limetkovou šťávou. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a limetkovou kůru. Podusíme pod pokličkou asi 8 minut. Potom přidáme na kolečka nakrájené cibulky, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku. |
2 | Omyté, osušené maso nakrájíme na malé medailonky, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty. Přidáme lístky šalvěje a krátce osmahneme. |
3 | Medailonky se zeleninou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |