Recept

Mrkev v limetkovém másle s vepřovými medailonky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 26583
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
6% Sacharidy 21 g
478% Tuky 358 g
22% Sodík 438 mg
40% Bílkoviny 23 g

Mrkev v limetkovém másle s vepřovými medailonky postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Posypeme ji cukrem, a když zkaramelizuje, zalijeme limetkovou šťávou. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a limetkovou kůru. Podusíme pod pokličkou asi 8 minut. Potom přidáme na kolečka nakrájené cibulky, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.

2

Omyté, osušené maso nakrájíme na malé medailonky, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty. Přidáme lístky šalvěje a krátce osmahneme.

3

Medailonky se zeleninou upravíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept