Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26586
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
3 ks Cuketa
100 g Fazolové lusky zelené
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
4 ks Koriandr čerstvý
400 g Kuskus
200 g Lilek
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl
150 g Tykev
500 ml Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový
100 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
28% Sacharidy 100 g
12% Tuky 9 g
32% Sodík 649 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kuskus s tykví postup přípravy receptu:

1

Kuskus zalijeme vroucí osolenou vodou a necháme asi 5 minut stát. Slijeme a udržujeme na teplém místě.

2

Cukety, rajčata, lilky, zelí a fazole omyjeme, osušíme. Omytá rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na kousky, lilek a dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, zelí na proužky a fazole překrojíme na poloviny.

3

Oloupaný, nasekaný česnek a chilli papričku osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme tykev, fazole a zelí a vše dusíme 4 minuty. Zeleninu přelijeme vývarem se špetkou šafránu, přidáme rajčata s hráškem a dusíme dalších 5 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

4

Kuskus se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme snítkami koriandru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept