Tyrolské šunkové knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyrolské šunkové knedlíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 26590 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 154,2mg |
Draslík | 455,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Šunka dušená, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyrolské šunkové knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme. |
2 | Rohlíky nakrájíme na tenké krajíčky a promícháme s vejci, nasekanou petrželkou a směsí cibule a šunky. Přilijeme vlažné mléko, osolíme a okořeníme špetkou muškátu. |
3 | Z těsta tvarujeme navlhčenýma rukama knedlíčky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Necháme jednou přejít varem a potom zvolna vaříme 15 minut. |
4 | Uvařené knedlíčky vyjmeme a podáváme se zeleninovým vývarem. |