Recept

Sladkokyselá kuřecí stehýnka

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sladkokyselá kuřecí stehýnka 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26593

Ingredience

1 kg Kuřecí stehna
40 g Med včelí
40 ml Ocet vinný
30 ml Omáčka sójová
5 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
8 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
30 g Protlak rajčatový
100 g Salát hlávkový
5 g Sůl
20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 232kJ
4% Sacharidy 15 g
41% Tuky 31 g
37% Sodík 733 mg
84% Bílkoviny 47 g

Sladkokyselá kuřecí stehýnka postup přípravy receptu:

1

Kuřecí spodní stehna několikrát ozdobně nařízneme napříč a můžeme je případně zbavit kůže. Stehna rozložíme do mělké nekovové nádoby.

2

Červený vinný ocet, rajčatový protlak, sójovou omáčku, med, worcesterskou omáčku, česnek a kajenský pepř smícháme v misce a nalijeme na kuřecí stehna. Kuřecí maso marinujeme v chladničce zhruba hodinu. Plynový nebo elektrický gril předehřejeme na střední teplotu a maso pod ním grilujeme v grilovací nádobě zhruba 20 minut. Marinovaná kuřecí stehna můžeme opékat také na žhavém dřevěném uhlí. Během opékání je několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Hotová stehna obložíme snítkami petrželky a podáváme s míchaným listovým salátem a křupavým bílým pečivem. Výborně se hodí jako pohoštění pro návštěvu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept