Jednoduchý recept

Smažené býčí žlázy (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 266
Kategorie: Maso

Ingredience

2500 g Hovězí žlázy - testes
250 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Olej rostlinný
300 g Strouhanka
50 g Sůl
80 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 803kJ
8% Sacharidy 27 g
18% Tuky 14 g
108% Sodík 2 g
87% Bílkoviny 49 g

Smažené býčí žlázy (minutka) postup přípravy receptu:

1

Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě.

2

Spařené žlázy dáme do studené vody, vychladíme je a necháme okapat. Žlázy osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných se 100g mléka, ve strouhance a smažíme je po obou stranách v horkém oleji dozlatova.

3

Podáváme ihned po usmažení.

Poznámka

Vejce slepičí: (2ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept