Kuřecí stehna s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s mátou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26607 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Jogurt bílý |
1 kg | Kuřecí stehna |
10 g | Limetková kůra |
50 ml | Limetková šťáva |
20 g | Máta |
50 g | Med včelí |
50 g | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 141,6mg |
Draslík | 401,8mg |
Vláknina | 340,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kuřecí stehna, Limetková šťáva, Máta, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s mátou postup přípravy receptu:
1 | Mátu, med a limetkovou šťávu důkladně rozmícháme v misce. |
2 | Vykostěná kuřecí stehna upravíme do úhledného tvaru (můžeme je upevnit pomocí párátek) a důkladně obalíme v mátové marinádě. |
3 | Maso marinujeme nejméně 30 minut, raději však přes noc. Rozložíme je do zapékací misky nebo na grilovací plech a grilujeme pod středně rozehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí dozlatova. Během grilování stehna několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené - šťáva vytékající z místa vpichu v nejsilnější části stehna musí být čirá. |
4 | Mezitím smícháme v misce jogurt, mátu a limetkovou kůru. |
5 | Hotová kuřecí stehna rozdělíme na talíře, případně z nich odstraníme párátka. Doplníme je listy salátu a omáčkou a podáváme s křupavým bílým pečivem. Přidáme-li vyzrálá třešňová rajčata, bude pokrm ještě lákavější. |