Recept

Špízy s ostružinovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26609
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Kuřecí prsa
5 g Muškátový oříšek
10 ml Ocet jablečný
200 g Ostružiny
5 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
100 g Salát hlávkový
50 ml Víno bílé
40 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 261kJ
4% Sacharidy 14 g
8% Tuky 6 g
12% Sodík 236 mg
78% Bílkoviny 44 g

Špízy s ostružinovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme ostrým nožem na kostky o hraně zhruba 2,5 cm a dáme do misky. Pokapeme je bílým vínem, posypeme nakrájenou rozmarýnou a důkladně opepříme. Misku přikryjeme a maso necháme nejméně hodinu marinovat. Marinádu z masa slijeme a uschováme, maso navlékneme na 8 kovových grilovacích jehel nebo předem namočených dřevěných špejlí.

2

Špízy grilujeme v mírně rozehřátém grilu 8-10 minut dozlatova. Během grilování je několikrát obrátíme, aby se maso propékalo stejnoměrně. Marinádu přelijeme do rendlíku a spolu s ostružinami zvolna vaříme, až ostružiny změknou. Směs protlačíme sítem.

3

Ostružinový protlak vrátíme do rendlíku, přidáme ocet a rybízové želé a přivedeme k varu. Omáčku vaříme bez pokličky, dokud se její objem nezmenší přibližně o třetinu.

4

Na talíře upravíme vždy trochu ostružinové omáčky a do omáčky položíme kuřecí špíz. Maso zlehka poprášíme strouhaným muškátovým oříškem a ozdobíme snítkou rozmarýny a ostružinami. Kuřecí špízy podáváme horké s listovou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept