Špízy s ostružinovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy s ostružinovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26609 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kuřecí prsa |
5 g | Muškátový oříšek |
10 ml | Ocet jablečný |
200 g | Ostružiny |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Salát hlávkový |
50 ml | Víno bílé |
40 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 880,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Ocet jablečný, Ostružiny, Rozmarýn čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy s ostružinovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme ostrým nožem na kostky o hraně zhruba 2,5 cm a dáme do misky. Pokapeme je bílým vínem, posypeme nakrájenou rozmarýnou a důkladně opepříme. Misku přikryjeme a maso necháme nejméně hodinu marinovat. Marinádu z masa slijeme a uschováme, maso navlékneme na 8 kovových grilovacích jehel nebo předem namočených dřevěných špejlí. |
2 | Špízy grilujeme v mírně rozehřátém grilu 8-10 minut dozlatova. Během grilování je několikrát obrátíme, aby se maso propékalo stejnoměrně. Marinádu přelijeme do rendlíku a spolu s ostružinami zvolna vaříme, až ostružiny změknou. Směs protlačíme sítem. |
3 | Ostružinový protlak vrátíme do rendlíku, přidáme ocet a rybízové želé a přivedeme k varu. Omáčku vaříme bez pokličky, dokud se její objem nezmenší přibližně o třetinu. |
4 | Na talíře upravíme vždy trochu ostružinové omáčky a do omáčky položíme kuřecí špíz. Maso zlehka poprášíme strouhaným muškátovým oříškem a ozdobíme snítkou rozmarýny a ostružinami. Kuřecí špízy podáváme horké s listovou zeleninou. |