Krevety zapékané s balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety zapékané s balkánským sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26611 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Krevety tygří - loupané |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
5 g | Sůl |
300 g | Sýr balkánský |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 219,5mg |
Draslík | 318,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 655,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Sýr balkánský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety zapékané s balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné krevety povaříme chvíli v menším množství vody. Scedíme a vývar ponecháme. |
2 | Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, vodu z krevet, oregano, sůl, pepř a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Vezmeme pečicí sáčky, do každého vložíme porci krevet, zalijeme omáčkou a posypeme nadroleným balkánským sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Podáváme posypané nasekanou petrželkou. |