Grilovaná kuřátka s citronem a estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná kuřátka s citronem a estragonem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26612 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
10 g | Citronová kůra |
20 ml | Citronová šťáva |
40 g | Estragon |
650 g | Kuře |
25 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 258,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Estragon, Kuře, Olej rostlinný, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná kuřátka s citronem a estragonem postup přípravy receptu:
1 | Mladá kuřata (o hmotnosti . do 600 g) obrátíme na prkénku břichem dospod, nůžkami na drůbež je rozstřihneme podél páteře a zploštíme. Kuřata důkladně osolíme. |
2 | Pod kůži na prsou kuřat vložíme na každou stranu snítku estragonu. Gril předehřejeme na poměrně vysokou teplotu. Štětcem na pečení kuřata potřeme olejem, rozložíme do pekáče nebo na grilovací plech a vložíme do předehřátého grilu tak, aby byla zhruba 13 cm daleko od tepelného zdroje. Grilujeme je asi 7 minut na každé straně dozlatova. Mezitím si připravíme glazuru: V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a česnek, sůl a pepř a důkladně zamícháme. Potom rendlík odstavíme. |
3 | Kuřata potřeme glazurou, vrátíme do grilu a grilujeme znovu zhruba 7 minut na každé straně. V průběhu grilování je pravidelně potíráme glazurou, aby bylo maso pěkně šťavnaté. Grilovací jehlou |
4 | vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Hotová kuřata upravíme na talíře, ozdobíme snítkami čerstvého estragonu a plátky pomeranče a podáváme. Výborně se k nim hodí vařené nové brambory. |