Recept

Kuřecí spirálky na špízu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26616
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Bazalka
1 stroužek Česnek
600 g Kuřecí prsa
20 g Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
250 g Salát hlávkový
50 g Slanina vepřová
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 239kJ
1% Sacharidy 5 g
20% Tuky 15 g
38% Sodík 763 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí spirálky na špízu postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky dáváme jeden po druhém mezi 2 vrstvy potravinové fólie a rozklepáváme válečkem na těsto, aby se zploštily a byly stejnoměrně silné. Prolisovaný česnek důkladně smícháme s rajčatovým protlakem a vzniklou pastou rovnoměrně potřeme kuřecí řízky po obou stranách.

2

Na každý kuřecí řízek položíme plátek slaniny a navrch nasypeme lístky bazalky. Důkladně osolíme a opepříme.

3

Kuřecí řízky pevně zabalíme a závitky pak ostrým nožem nakrájíme na silnější plátky. Plátky navlékneme naplocho na 4 grilovací jehly nebo předem namočené špejle tak, aby se uchoval tvar kuřecí rolády.

4

Maso mírně potřeme olejem a grilujeme v grilu předehřátém na vysokou teplotu zhruba 5 minut, potom jehly obrátíme a grilujeme dalších 5 minut, až je maso důkladně propečené. Kuřecí spirálky podáváme s listovou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept