Kuřecí spirálky na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí spirálky na špízu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
600 g | Kuřecí prsa |
20 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
250 g | Salát hlávkový |
50 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 104,5mg |
Draslík | 609,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí spirálky na špízu postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky dáváme jeden po druhém mezi 2 vrstvy potravinové fólie a rozklepáváme válečkem na těsto, aby se zploštily a byly stejnoměrně silné. Prolisovaný česnek důkladně smícháme s rajčatovým protlakem a vzniklou pastou rovnoměrně potřeme kuřecí řízky po obou stranách. |
2 | Na každý kuřecí řízek položíme plátek slaniny a navrch nasypeme lístky bazalky. Důkladně osolíme a opepříme. |
3 | Kuřecí řízky pevně zabalíme a závitky pak ostrým nožem nakrájíme na silnější plátky. Plátky navlékneme naplocho na 4 grilovací jehly nebo předem namočené špejle tak, aby se uchoval tvar kuřecí rolády. |
4 | Maso mírně potřeme olejem a grilujeme v grilu předehřátém na vysokou teplotu zhruba 5 minut, potom jehly obrátíme a grilujeme dalších 5 minut, až je maso důkladně propečené. Kuřecí spirálky podáváme s listovou zeleninou. |