Recept

Koláč s krevetami a uzenou rybou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 26622

Ingredience

150 g Krevety tygří - loupané
300 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Sýr smetanový tavený 45%
0,3 kávová lžička Sůl
400 g Treska uzená
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 490kJ
6% Sacharidy 22 g
26% Tuky 20 g
14% Sodík 289 mg
44% Bílkoviny 25 g

Koláč s krevetami a uzenou rybou postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku se špetkou soli, jeden žloutek, máslo nakrájené na kostičky a tři lžíce studené vody. Vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme v chladničce půl hodiny odpočinout.

2

Připravíme si vyloupané a očištěné vařené krevety.

3

Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko, do něhož jsme vložili plátky uzené ryby a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách maso opatrně přendáme na mísu a 125 ml mléčného vývaru dáme stranou.

4

Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou vložíme do koláčové formy, kterou jsme vymazali máslem. Těsto překryjeme pečícím papírem, zatížíme keramickými kuličkami a v troubě předehřáté na 200°C pečeme. Po osmi minutách odstraníme papír s kuličkami a koláč pečeme ještě zhruba pět minut.

5

Do zchladlého mléka vmícháme sýr, tři ušlehaná vejce, pepř a drobně posekanou pažitku.

6

Koláč necháme mírně vychladnout a poté jej naplníme směsí rozebraného rybího masa a krevet. Směs přelijeme připravenou omáčkou a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba půl hodiny.

7

Koláč necháme mírně zchladnout, nakrájíme na výseče a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept