Císařská hovězí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Císařská hovězí pečeně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 26628 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Hovězí maso zadní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 774,2mg |
---|---|
Cholesterol | 116,5mg |
Draslík | 31,3mg |
Vláknina | 367,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Císařská hovězí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osušíme, osolíme a okmínujeme. Potřeme máslem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přidáme ještě kousek másla a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia přikryté druhým pekáčem. Maso zůstane šťavnaté. |
2 | Během pečení podléváme vodou, z okrajů pekáče seškrabujeme vypečenou šťávu a znovu podléváme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky a dušený špenát. |