Hovězí maso s mrkví a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s mrkví a brokolicí
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26629 |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
500 g | Brokolice |
3 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
600 g | Hovězí maso zadní |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 518,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s mrkví a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, krátce osmahneme na rozehřátém oleji a chvíli podusíme. |
2 | Přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, nasekanou feferonku, bobkový list a sůl. Zalijeme vodou a dusíme asi 60 minut. |
3 | Potom přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a po dalších 30 minutách přidáme očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici. Vše dusíme ještě 20 minut doměkka. |
4 | Podáváme s rýží nebo s těstovinami. |