Pórkový salát se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový salát se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 26636 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 148,4mg |
Draslík | 424,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový salát se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté pórky nadrobno nakrájíme a vsypeme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, uvařená, nasekaná vejce, hořčici, kečup, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
2 | Salát podáváme s čerstvým pečivem. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.