Škvarková bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarková bublanina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 26637 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 ks | Brambory vařené |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Pšeničná krupice |
20 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 hrst | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 436,4mg |
Draslík | 385,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarková bublanina postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory nastrouháme a přidáme krupici, škvarky, vejce a žloutky. Okořeníme majoránkou, solí a pepřem. Vše promícháme. |
2 | Směs naneseme na plech vymazaný sádlem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |