Povidlový perník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlový perník
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26638 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
4 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
90 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Poleva čokoládová |
2 polévková lžíce | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 36,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 24,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Poleva čokoládová, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidlový perník postup přípravy receptu:
1 | V míse rozmícháme a utřeme cukr, 70 g másla (nebo hery), kakao, skořici, vejce a povidla. Potom přidáme hladkou mouku, jedlou sodu a přilijeme mléko. Vše promícháme. |
2 | Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. |
3 | Po vychladnutí perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem. |