Jablečné hrudky s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné hrudky s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26642 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
320 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Ovesné vločky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 31,7mg |
Draslík | 147,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Ovesné vločky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné hrudky s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je v kastrole bez vody doměkka. |
2 | Na másle (40g) a cukru upražíme ovesné vločky a necháme vychladnout. Umeleme je a smícháme s vejcem a podušenými jablky. |
3 | Na plech vymazaný máslem tvarujeme lžičkou menší hrudky a pečeme je v mírně vyhřáté troubě dozlatova. |