Tepanjaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tepanjaki
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26648 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
400 g | Kukuřice cukrová |
600 g | Kuřecí prsa |
10 ml | Olej sezamový |
40 ml | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
100 g | Sójové výhonky |
40 ml | Víno rýžové čínské |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kukuřice cukrová, Olej sezamový, Paprika červená, Paprika zelená, Sójové výhonky, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tepanjaki postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, kukuřičné klásky na špalíčky. Kuřecí prsa pokrájíme na dlouhé nudličky silné zhruba 1/2 centimetru. Semen zbavené papriky nakrájíme na nudličky. Nudličky kuřecího masa, zeleninu i sójové výhonky rozložíme na mísu nebo velký talíř. Ve woku opékáme postupně zeleninu a kuřecí maso. Suroviny musejí mít kolem sebe dostatek prostoru, aby na ně mohlo teplo působit i ze stran. |
2 | V misce smícháme sójovou omáčku, sladké rýžové víno a nastrouhaný zázvor. Podáváme zvlášť jako dip — omáčku k namáčení opečených kousků kuřecího masa a zeleniny. |