Karibské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karibské kuře
Karibské kuře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26649 |
Ingredience
50 g | Cukr třtinový |
20 g | Kokos - mletý (Kopra) |
1000 g | Kuřecí stehna |
2 ks | Limetka |
2 ks | Mango |
10 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř cayenský |
10 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 207,5mg |
Draslík | 751,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kuřecí stehna, Limetka, Mango, Pepř cayenský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karibské kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme je do velké mísy. Limety důkladně omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Kuřecí stehna poprášíme kajenským pepřem a pokapeme limetovou šťávou. Mísu přikryjeme a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, lépe však přes noc. |
2 | Manga oloupeme, odstraníme z nich pecku a dužninu nakrájíme na plátky. |
3 | Kuřecí stehna vyjmeme i z marinády, marinádu odložíme k dalšímu použití. Na velké pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme olej a prudce opečeme kuřecí stehna. Pravidelně je obracíme, aby se dobře propekla. Vmícháme odloženou marinádu, kůru z limet, plátky manga a tmavý třtinový cukr. |
4 | Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání mírně dusíme zhruba 15 minut. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dostatečně podušená — šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami kokosu (není nutné), ozdobíme klínky limety a petrželkou a podáváme. |