Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26649

Ingredience

50 g Cukr třtinový
20 g Kokos - mletý (Kopra)
1000 g Kuřecí stehna
2 ks Limetka
2 ks Mango
10 ml Olej olivový
5 g Pepř cayenský
10 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 733kJ
10% Sacharidy 35 g
49% Tuky 37 g
10% Sodík 205 mg
83% Bílkoviny 47 g

Karibské kuře postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme je do velké mísy. Limety důkladně omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Kuřecí stehna poprášíme kajenským pepřem a pokapeme limetovou šťávou. Mísu přikryjeme a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, lépe však přes noc.

2

Manga oloupeme, odstraníme z nich pecku a dužninu nakrájíme na plátky.

3

Kuřecí stehna vyjmeme i z marinády, marinádu odložíme k dalšímu použití. Na velké pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme olej a prudce opečeme kuřecí stehna. Pravidelně je obracíme, aby se dobře propekla. Vmícháme odloženou marinádu, kůru z limet, plátky manga a tmavý třtinový cukr.

4

Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání mírně dusíme zhruba 15 minut. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dostatečně podušená — šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami kokosu (není nutné), ozdobíme klínky limety a petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept