Kuřecí korma - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí korma
Kuřecí korma
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26651 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
5 g | Garam masala |
4 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín římský |
20 g | Koriandr mletý |
750 g | Kuřecí maso vařené |
50 g | Mandle |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
50 ml | Vývar drůbeží |
40 ml | Vývar z hovězích kostí |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 66,4mg |
Draslík | 406,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Kardamom, Kmín římský, Koriandr mletý, Mandle, Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kuřecí maso vařené, Olej olivový extra panenský, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí korma postup přípravy receptu:
1 | Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu ( česnek, zázvor, mandle, vývar, mletý kardamom |
2 | hřebíček, mletá skořice, cibule, koriandr, mletý římský kmín, |
3 | kajenský pepř, olivový olej, sůl, pepř). |
4 | Kostky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólii a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty. |
5 | Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li příliš suché, podlijeme je trochou kuřecího vývaru. |
6 | Maso přelijeme smetanou ke šlehání, ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout. Na talíře nandáme vařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme. |