Královské kuře s nádivkou s oříšky kešu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Královské kuře s nádivkou s oříšky kešu
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26652 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
5 g | Koriandr čerstvý |
1,5 kg | Kuře |
5 g | Kurkuma |
25 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
90 g | Ořechy Kešu |
50 g | Paprika červená |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý celý |
120 g | Rýže Basmati |
5 g | Sůl |
350 ml | Vývar drůbeží |
5 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 288,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Koriandr čerstvý, Kuře, Kurkuma, Ořechy Kešu, Paprika červená, Pepř cayenský, Pepř černý celý, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Rýže Basmati, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Královské kuře s nádivkou s oříšky kešu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme nádivku: V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme cibuli, červenou papriku a česnek a za stálého míchání vše na mírném ohni 4-5 minut opékáme. Vmícháme rýži, po chvíli zahřívání ji přelijeme horkým vývarem a zvolna dusíme 15 minut, až se všechna tekutina vstřebá. Základ pro nádivku dáme do mísy, vmícháme do něj zbývající suroviny a podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Polovinou nádivky naplníme prostor mezi kůží a masem na prsou kuřete. Kůži krku upevníme párátky. Do břišní dutiny vložíme rozpůlenou cibuli. Zbytek nádivky dáme do vymazané zapékací misky a zakryjeme alobalem. Kuře dáme na pekáč, kůži propícháme vidličkou. Máslo smícháme s kořením a solí a potom jím potřeme kuře. |
3 | Kuře pečeme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba hodinu. Během pečení je občas potíráme vypečenou šťávou. Do trouby přidáme nádivku a pokračujeme v pečení 30 minut. Kuře necháme chvíli odpočinout a odstraníme z něj párátka. Na každý talíř upravíme porci kuřete, nádivku a snítku čerstvého koriandru. Maso přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s rýží. |