Recept

Královské kuře s nádivkou s oříšky kešu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26652
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
80 g Cibule
10 g Citronová kůra
5 g Koriandr čerstvý
1,5 kg Kuře
5 g Kurkuma
25 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
90 g Ořechy Kešu
50 g Paprika červená
5 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý celý
120 g Rýže Basmati
5 g Sůl
350 ml Vývar drůbeží
5 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,237 kcal
Kilojoule 5 176kJ
6% Sacharidy 22 g
112% Tuky 84 g
51% Sodík 1 g
137% Bílkoviny 77 g

Královské kuře s nádivkou s oříšky kešu postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku: V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme cibuli, červenou papriku a česnek a za stálého míchání vše na mírném ohni 4-5 minut opékáme. Vmícháme rýži, po chvíli zahřívání ji přelijeme horkým vývarem a zvolna dusíme 15 minut, až se všechna tekutina vstřebá. Základ pro nádivku dáme do mísy, vmícháme do něj zbývající suroviny a podle chuti osolíme a opepříme.

2

Polovinou nádivky naplníme prostor mezi kůží a masem na prsou kuřete. Kůži krku upevníme párátky. Do břišní dutiny vložíme rozpůlenou cibuli. Zbytek nádivky dáme do vymazané zapékací misky a zakryjeme alobalem. Kuře dáme na pekáč, kůži propícháme vidličkou. Máslo smícháme s kořením a solí a potom jím potřeme kuře.

3

Kuře pečeme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba hodinu. Během pečení je občas potíráme vypečenou šťávou. Do trouby přidáme nádivku a pokračujeme v pečení 30 minut. Kuře necháme chvíli odpočinout a odstraníme z něj párátka. Na každý talíř upravíme porci kuřete, nádivku a snítku čerstvého koriandru. Maso přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept