Jahodové šodó - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové šodó
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 26655 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
300 ml | Džus jahodový |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 085kJ
11% Sacharidy 38 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 18 mg
10% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 444,2mg |
Draslík | 43,1mg |
Vláknina | 20,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džus jahodový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové šodó postup přípravy receptu:
1 | Žloutky zpěníme s cukrem, přilijeme jahodový džus a vše šleháme nad párou do zhoustnutí. Šleháme těsně pod bodem varu, jinak by se šodó srazilo. |
2 | Nakonec vmícháme citronovou šťávu. |
3 | Podáváme jako teplý dezert s piškoty. |