Recept

Mumbaiský kuřecí pilaf

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26658

Ingredience

60 g Cibule
50 g Hrozinky
200 ml Jogurt bílý
50 g Kokos - mletý (Kopra)
20 g Koriandr čerstvý
5 g Kurkuma
900 g Kuřecí stehna
60 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
60 g Rajčata
250 g Rýže Basmati
5 g Skořice mletá
5 g Sůl
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 524kJ
10% Sacharidy 36 g
68% Tuky 51 g
43% Sodík 850 mg
84% Bílkoviny 47 g

Mumbaiský kuřecí pilaf postup přípravy receptu:

1

V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo a opečeme na něm vykoštěná, na nudličky nakrájená kuřecí stehna a cibuli (zhruba 3 minuty). Do masa s cibulí vmícháme kurkumu, skořici, rýži, sůl a pepř a za stálého míchání na středním ohni mírně osmahneme (zhruba 3 minuty).

2

Směs podlijeme kuřecím vývarem, přidáme bílý jogurt, rozinky a důkladně promícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání zvolna dusíme přibližně 10 minut, až rýže dostatečně změkne a vstřebá do sebe všechnu tekutinu. Podle potřeby můžeme přidat více kuřecího vývaru.

3

Do pokrmu vmícháme nakrájené rajče a čerstvý koriandr nebo petrželku. Hotový pilaf rozdělíme do nahřátých misek nebo talířů, posypeme praženým kokosem, ozdobíme snítkou čerstvého koriandru a podáváme. Čerstvý koriandr dodává tomuto pokrmu orientální ráz.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept