Mumbaiský kuřecí pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mumbaiský kuřecí pilaf
Mumbaiský kuřecí pilaf
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26658 |
Ingredience
60 g | Cibule |
50 g | Hrozinky |
200 ml | Jogurt bílý |
50 g | Kokos - mletý (Kopra) |
20 g | Koriandr čerstvý |
900 g | Kuřecí stehna |
5 g | Kurkuma |
60 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata |
250 g | Rýže Basmati |
5 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 211,9mg |
Draslík | 763,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Kuřecí stehna, Kurkuma, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže Basmati, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mumbaiský kuřecí pilaf postup přípravy receptu:
1 | V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo a opečeme na něm vykoštěná, na nudličky nakrájená kuřecí stehna a cibuli (zhruba 3 minuty). Do masa s cibulí vmícháme kurkumu, skořici, rýži, sůl a pepř a za stálého míchání na středním ohni mírně osmahneme (zhruba 3 minuty). |
2 | Směs podlijeme kuřecím vývarem, přidáme bílý jogurt, rozinky a důkladně promícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání zvolna dusíme přibližně 10 minut, až rýže dostatečně změkne a vstřebá do sebe všechnu tekutinu. Podle potřeby můžeme přidat více kuřecího vývaru. |
3 | Do pokrmu vmícháme nakrájené rajče a čerstvý koriandr nebo petrželku. Hotový pilaf rozdělíme do nahřátých misek nebo talířů, posypeme praženým kokosem, ozdobíme snítkou čerstvého koriandru a podáváme. Čerstvý koriandr dodává tomuto pokrmu orientální ráz. |