Hovězí maso se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso se skořicí
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 26659 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Skořice celá |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 538,7mg |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme n v kastrole na oleji, přidáme maso a pod pokličkou chvíli dusíme. |
2 | Potom přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek, mírně podlijeme vodou a přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Za občasného podlévání dusíme doměkka. |
3 | Před koncem dušení přidáme celou skořici a podusíme ještě 5 minut. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem. |