Recept

Mečoun vařený v zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 26660
Kategorie: Maso

Ingredience

650 g Brambory
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kg Filé z mečouna
4 polévková lžíce Olej olivový
20 ks Olivy černé
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika oranžová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
230 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
3 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 870kJ
14% Sacharidy 50 g
58% Tuky 43 g
174% Sodík 3 g
59% Bílkoviny 33 g

Mečoun vařený v zelenině postup přípravy receptu:

1

Pokrájené šalotky na mírném plameni za občasného míchání smažíme na oleji v rendlíku. Po čtyřech minutách přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, česnek pokrájený na plátky a rajčatový protlak. Směs přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme dvacet minut.

2

Do jiného velkého rendlíku vlijeme vývar, citronovou šťávu, přidáme na plátky nakrájené brambory, zamícháme a přivedeme k varu. Poté do směsi přidáme na proužky nakrájenou papriku bez semen. Směs pod poklicí na mírném plameni vaříme čtvrt hodiny.

3

Steaky z mečouna zbavené kůže a rozpůlené olivy spolu s rajčatovou směsí vmícháme do brambor. Okořeníme pepřem, solí a pod poklicí vaříme deset minut.

4

Rybí směs servírujeme v rendlíku, ozdobíme snítkami petrželové nati a plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept