Mečoun vařený v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mečoun vařený v zelenině
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26660 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
650 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 kg | Filé z mečouna |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
20 ks | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
230 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 49,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Filé z mečouna, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mečoun vařený v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Pokrájené šalotky na mírném plameni za občasného míchání smažíme na oleji v rendlíku. Po čtyřech minutách přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, česnek pokrájený na plátky a rajčatový protlak. Směs přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme dvacet minut. |
2 | Do jiného velkého rendlíku vlijeme vývar, citronovou šťávu, přidáme na plátky nakrájené brambory, zamícháme a přivedeme k varu. Poté do směsi přidáme na proužky nakrájenou papriku bez semen. Směs pod poklicí na mírném plameni vaříme čtvrt hodiny. |
3 | Steaky z mečouna zbavené kůže a rozpůlené olivy spolu s rajčatovou směsí vmícháme do brambor. Okořeníme pepřem, solí a pod poklicí vaříme deset minut. |
4 | Rybí směs servírujeme v rendlíku, ozdobíme snítkami petrželové nati a plátky citronu. |