Jednoduchý recept

Vepřové ragú s ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 26661

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Jablka
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová plec
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 943kJ
6% Sacharidy 21 g
71% Tuky 53 g
17% Sodík 338 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vepřové ragú s ořechy postup přípravy receptu:

1

V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek a omyté, na kostky nakrájené vepřové maso. Okořeníme solí, pepřem a kari kořením. Orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

2

Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme a mírně podlijeme. Ještě asi 20 minut podusíme.

3

Nakonec do pokrmu vmícháme nastrouhané ořechy, oloupaná, nastrouhaná jablka a smetanu.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept