Jednoduchý recept

Pečená treska s rozmarýnovým dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 26663
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
2 ks Citrony
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
50 g Strouhanka
600 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 420kJ
4% Sacharidy 15 g
26% Tuky 20 g
10% Sodík 196 mg
52% Bílkoviny 30 g

Pečená treska s rozmarýnovým dresinkem postup přípravy receptu:

1

Do rozpuštěného másla vmícháme drobně posekané ořechy, strouhanku, lžíci petrželové nati, šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu a polovinu lístků rozmarýny. Promíchanou směs navršíme na plátky tresky, které jsme vložili do pekáče vyloženého alobalem potřeným olejem.

2

V mezičase připravíme dresink. V míse rozmícháme šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu, utřený česnek, pokrájenou chilli papričku bez semínek a zbytek drobně nasekaných bylinek. Do umíchané směsi vlijeme olej a řádně promícháme.

3

Upečené rybí plátky rozdělíme na talíře, polijeme připraveným dresinkem a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept