Pečená treska s rozmarýnovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s rozmarýnovým dresinkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26663 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
50 g | Strouhanka |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 762,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 158,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citrony, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Rozmarýn sušený, Strouhanka, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej z vlašských ořechů, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s rozmarýnovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Do rozpuštěného másla vmícháme drobně posekané ořechy, strouhanku, lžíci petrželové nati, šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu a polovinu lístků rozmarýny. Promíchanou směs navršíme na plátky tresky, které jsme vložili do pekáče vyloženého alobalem potřeným olejem. |
2 | V mezičase připravíme dresink. V míse rozmícháme šťávu a ustrouhanou kůru z jednoho citronu, utřený česnek, pokrájenou chilli papričku bez semínek a zbytek drobně nasekaných bylinek. Do umíchané směsi vlijeme olej a řádně promícháme. |
3 | Upečené rybí plátky rozdělíme na talíře, polijeme připraveným dresinkem a hned podáváme. |