Treska s omáčkou z česneku a bylinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s omáčkou z česneku a bylinek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26664 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máta |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 126,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Máta, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s omáčkou z česneku a bylinek postup přípravy receptu:
1 | Rybí plátky opereme ve vodě a hned osušíme. Pečící papír nastříháme na kousky, do nichž budeme moci zabalit jednotlivé porce ryby. Osušené rybí maso potřeme jednou lžící oleje, vložíme na papír, na každou porci ryby položíme dva plátky citronu a maso do papíru zabalíme. Na pečícím plechu pečeme v troubě předehřáté na 200°C přibližně dvacet minut. |
2 | V mezičase umixujeme čtyři lžíce olivového oleje, nasekanou petrželovou nať a mátu, šťávu z půlky citronu a utřený česnek. Ochutíme solí a pepřem podle potřeby. |
3 | Hotové maso přeneseme na talíře, přelijeme omáčkou a hned podáváme. |