Kašmírské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kašmírské kuře
Kašmírské kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26665 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli omáčka |
60 g | Cibule |
500 ml | Jogurt bílý |
60 g | Kari pasta |
5 g | Kmín římský |
10 g | Koriandr čerstvý |
850 g | Kuřecí stehna |
50 g | Mandle |
30 ml | Olej rostlinný |
5 g | Sůl |
50 ml | Vývar drůbeží |
5 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 194,3mg |
Draslík | 791,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Jogurt bílý, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Kuřecí stehna, Mandle, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kašmírské kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna rozdělíme na dvě části, maso několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme do velké mísy. Bílý jogurt smícháme s kari pastou a směsí rovnoměrně obalíme kuřecí maso. Mísu přikryjeme a maso necháme nejméně hodinu v chladničce odležet. |
2 | Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm 4-5 minut na mírném ohni cibuli a česnek. |
3 | Na pánev přidáme římský kmín, zázvor a chilli pastu a vše za stálého míchání asi minutu zahříváme. |
4 | Potom přidáme kuřecí maso a zvolna je ze všech stran zhruba 10 minut opékáme dozlatova. Marinádu zbylou v míse nalijeme na pánev, přidáme kuřecí vývar, mleté mandle a sůl. |
5 | Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme zhruba 15 minut tak, aby kuřecí maso bylo křehké a měkké. |
6 | Kašmírské kuře rozdělíme na talíře a ozdobíme koriandrem. Jako příloha je nejvhodnější rýže. Pokrm můžeme doplnit nakládanou zeleninou. |