Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26665

Ingredience

1 stroužek Česnek
5 g Chilli omáčka
60 g Cibule
500 ml Jogurt bílý
60 g Kari pasta
5 g Kmín římský
10 g Koriandr čerstvý
850 g Kuřecí stehna
50 g Mandle
30 ml Olej rostlinný
5 g Sůl
50 ml Vývar drůbeží
5 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 797kJ
4% Sacharidy 13 g
61% Tuky 46 g
38% Sodík 758 mg
84% Bílkoviny 47 g

Kašmírské kuře postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna rozdělíme na dvě části, maso několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme do velké mísy. Bílý jogurt smícháme s kari pastou a směsí rovnoměrně obalíme kuřecí maso. Mísu přikryjeme a maso necháme nejméně hodinu v chladničce odležet.

2

Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm 4-5 minut na mírném ohni cibuli a česnek.

3

Na pánev přidáme římský kmín, zázvor a chilli pastu a vše za stálého míchání asi minutu zahříváme.

4

Potom přidáme kuřecí maso a zvolna je ze všech stran zhruba 10 minut opékáme dozlatova. Marinádu zbylou v míse nalijeme na pánev, přidáme kuřecí vývar, mleté mandle a sůl.

5

Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme zhruba 15 minut tak, aby kuřecí maso bylo křehké a měkké.

6

Kašmírské kuře rozdělíme na talíře a ozdobíme koriandrem. Jako příloha je nejvhodnější rýže. Pokrm můžeme doplnit nakládanou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept