Zaječí svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí svíčková
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26669 |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
10 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
3 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Jalovec |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
20 ml | Olej stolní |
10 ks | Pepř černý celý |
50 g | Petržel - nať |
175 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
400 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
1500 g | Zaječí maso |
250 g | Zakysaná smetana |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 368,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 70g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Olej stolní, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Zaječí maso, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí svíčková postup přípravy receptu:
1 | Víno a 200 ml vody přivedeme ve velkém hrnci k varu. |
2 | Jednu cibuli nakrájenou na kroužky, 2 rozdrcené stroužky česneku, 2 mrkve nakrájené na plátky, 1 kousek očištěného celeru, nasekanou petrželku, 3 bobkové listy, tymián, jalovec, pár zrnek pepře a 2-3 hřebíčky osmažíme v oleji. |
3 | Vše přidáme do vinného nálevu, osolíme a pod pokličkou vaříme 10-15 minut. Přimícháme šťávu z poloviny citronu a necháme trochu zchladnout. Vložíme zaječí maso a necháme 3-4 dny marinovat v chladničce. |
4 | Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme a opepříme. V osmažené slanině opečeme dohněda a znovu vyjmeme. |
5 | V tuku smažíme několik minut zbytek pepře, dvě nakrájené cibule a očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Směs zaprášíme moukou a osmažíme. Zalijeme scezenou marinádou. Přidáme zaječí maso a pod pokličkou dusíme na středním ohni. Omáčku zjemníme zbývající citronovou šťávou, trochou cukru, hořčicí a kyselou smetanou. |