Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26669

Ingredience

3 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 ks Citrony
10 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
3 ks Hřebíček
1 kávová lžička Jalovec
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
20 ml Olej stolní
10 ks Pepř černý celý
50 g Petržel - nať
175 g Slanina vepřová
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
400 ml Víno bílé
200 ml Voda pitná
1500 g Zaječí maso
250 g Zakysaná smetana
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,266 kcal
Kilojoule 5 296kJ
27% Sacharidy 98 g
67% Tuky 50 g
59% Sodík 1 g
185% Bílkoviny 104 g

Zaječí svíčková postup přípravy receptu:

1

Víno a 200 ml vody přivedeme ve velkém hrnci k varu.

2

Jednu cibuli nakrájenou na kroužky, 2 rozdrcené stroužky česneku, 2 mrkve nakrájené na plátky, 1 kousek očištěného celeru, nasekanou petrželku, 3 bobkové listy, tymián, jalovec, pár zrnek pepře a 2-3 hřebíčky osmažíme v oleji.

3

Vše přidáme do vinného nálevu, osolíme a pod pokličkou vaříme 10-15 minut. Přimícháme šťávu z poloviny citronu a necháme trochu zchladnout. Vložíme zaječí maso a necháme 3-4 dny marinovat v chladničce.

4

Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme a opepříme. V osmažené slanině opečeme dohněda a znovu vyjmeme.

5

V tuku smažíme několik minut zbytek pepře, dvě nakrájené cibule a očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Směs zaprášíme moukou a osmažíme. Zalijeme scezenou marinádou. Přidáme zaječí maso a pod pokličkou dusíme na středním ohni. Omáčku zjemníme zbývající citronovou šťávou, trochou cukru, hořčicí a kyselou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept