Jednoduchý recept

Kančí filet s meruňkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26670

Ingredience

600 g Kančí pečeně
125 ml Koňak Armaňak
25 g Med včelí
125 g Meruňky sušené
20 g Máslo čerstvé
10 ml Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 255kJ
7% Sacharidy 27 g
27% Tuky 20 g
30% Sodík 608 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kančí filet s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme filety, osušíme a zbavíme přebytečného tuku a blány, opepříme.

2

Meruňky nakrájíme na kousky a marinujeme v koňaku.

3

Na pánvi rozpustíme máslo a řízky osmažíme z obou stran asi 5 minut. Maso osolíme, vyjmeme a uchováme zakryté v teple.

4

Meruňky necháme okapat, tekutinu zachytíme a smícháme s vypečenou šťávou. Přidáme med, kyselou smetanu a prohřejeme, ale nevaříme. Filety upravíme s meruňkami a omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou růžičková kapusta a vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept